O nama

AIESEC je najveća globalna mreža mladih osnovana s ciljem sprječavanja svjetskih sukoba putem poticanja kros-kulturalnog razumijevanja.

Neprofitna i nevladina organizacija s dugom tradicijom.

Prepoznata od strane UN-a kao važna karika u lancu ostvarenja ciljeva održivog razvoja. Prepoznata kod mnogih poslodavaca kao platforma za stjecanje važnih vještina kod potencijalnih zaposlenika.  

Udruga mladih za mlade orijentirana na ostvarivanje međunarodnih praksi, ali uključuje i mogućnosti volontiranja u udruzi, pohađanja raznih edukacija i konferencija, sudjelovanja u projektima koji se provode u Hrvatskoj.

1948.
Osnivanje AIESEC

U Francuskoj, kao reakcija mladih na događaje u drugom svjetskom ratu, studenti osnivaju AIESEC

1953.
AIESEC u Hrvatskoj

Otvoren prvi AIESEC ured u Hrvatskoj

2010
Ostvareno više od 10 000 internacionalnih praksi

Brojevi o AIESEC

0
Država
0 +
aktivnih članova
0 +
partnerskih organizacija
0 +
ostvarenih praksi svake godine

Česta pitanja o AIESEC

Uredi u Hrvatskoj u suradnji s različitim organizacijama provode i organiziraju volonterske i stručne prakse u Hrvatskoj. Na te prakse mogu se prijaviti samo strani državljani. No, neki od tih projekata organizirani su s ciljem edukacije polaznika, a na njih se mogu prijaviti svi zainteresirani. Trenutno se u Zagrebu provode projekti World in the City i Code Away na kojima polaznici uče razne strane jezike odnosno osnove programiranja. U Splitu se provode projekti  Discover Dalmatia i TalkDigital.

Najveća konferencija koja se organizira periodično jest Youth Speak Forum. Ove godine biti će održan u listopadu? Također, AIESEC organizira i brojne druge konferencije i predavanja za poticanje liderskih vještina kod mladih. Osim toga, volonteri organiziraju i predavanja u kojima nastoje mladima približiti koncept AIESEC praksi i koje benefite donosi rad u inozemstvu.

Svaki AIESEC ured vode njegovi volonteri. Regrutacije novih članova odvijaju se dva puta godišnje, te se na službenim stranicama objavljeni poziv mogu prijaviti svi zainteresirani. Sudjelovanjem u udruzi razvijaju se osobne i profesionalne vještine, pogotovo vještine rada u timu.

Alumni su bivši članovi AIESECa koji i dalje sudjeluju u radu udruge na malo drugačiji način. To su uspješni ljudi koji svojim profesionalnim iskustvom pridonose udruzi i pomažu članovima u njenom vođenju. Postoji više od 1 000 000 AIESEC alumnija u svijetu. Oni i dalje njeguju AIESEC vrijednosti u svom životu te teže mirnom i ujedinjenom svijetu.

AIESEC-ova vizija promicanja mira i ljudskog potencijala zasniva se na mladeži. AIESEC polaže povjerenje i odgovornost za mir u svijetu u mladež. Članovi AIESEC-a vjeruju da je dobro vodstvo glavni faktor u postizanju mira u svijetu.

Osviještenost – AIESEC potiče razvoj osobnih vrijednosti, fokus na prednosti, a ne na nedostatke i osobni razvoj

Svjetski građanin – AIESEC pruža priliku svakom članu da postane građanin svijeta, suočavajući svoje članove s problemima iz cijelog svijeta i stavljajući odgovornost za njihovo rješavanje na svoje članove

Orijentiranost rješenjima – AIESEC promiče pozitivno razmišljanje, optimistični pristup problemu i aktivno traženje rizika ukoliko je potrebno za rješavanje problema

Pozitivan utjecaj na druge – AIESEC potiče aktivnu komunikaciju i raznovrsnost iskustava, omogućujući na taj način razmjenu iskustava i pozitivnog razmišljanja među članovima

Težnja izvrsnosti se očekuje od svih uključenih u rad AIESEC-a, ali najveća kvaliteta rada i predanosti unutar udruge. Inovacija i kreativnost su centralni faktor organizacije.

Integritet je fundamentalno očekivanje od svih članova – očekuje se transparentan i kontinuiran rad, uz što veću težnju izvrsnosti

Promicanje sudjelovanja se također očekuje od svih članova, bez obzira na osobne želje. Članovi AIESEC-a odgovorni su za integraciju novih članova i njihov uspjeh unutar organizacije

Održivo djelovanje je važno u svakoj aktivnosti i djelovanju članova udruge. Trenutni članovi nose odgovornost za buduće generacije AIESEC-ovaca, stoga je održivo djelovanje vrlo važan faktor.

Aktivacija vodstva se očekuje od svakog AIESEC-ovca, bilo to razvojem vještina ili poticanjem emotivnog razvoja.

Življenje različitosti je u korijenu razvoja AISEC-a, stoga ne čudi što se od svakog člana očekuje prihvaćanje različitosti u svakom trenutku

AIESEC u Hrvatskoj

Što AIESEC članovi kažu o AIESEC-u?

Postani dio AIESEC tima!

Želiš zajedno sa nama utjecati na Hrvatsku i svijet? Postani dio našeg tima i dobit ćeš priliku raditi na osobnom i profesionalnom razvoju kroz rad u sektorima prodaje, marketinga, dolaznih i odlaznih praksi.